аз мога повечеПрограмата Аз мога повече е основно предназначена за абсолютно безплатно обучение на заети, работещи хора, които имат нужното желание и възможност да се обучават професионално за получаване на нова специалност или за повишаване нивото на старата. Освен това са включени и курсове за обучение по чужди езици, както и компютърни. Има много причини да се кандидатирате и да участвате по програмата. Не ви харесва старата професия и искате да се преквалифицирате? Няма нищо по-лесно реално от това, избирате си специалност, която ви допада повече и си подавате документите за кандидатстване в най-близкото до вас бюро ситуирано по труда. Оттам, след като разбира се ви одобрят ще получите ваучер с определена сума, като ви дава правото и да си изберете фирма, която да ви проведе курсовете. То този начин можете естествено да учите при най-добрите, които са се доказали пред другите със своя опит и положителни резултати.

Причини за кандидатстване по ОП Аз мога повече:

Друга причина да решите да кандидатствате и да се искате да се включите и обучавате по програмата именувана „Аз мога повече“ е да повишите професионалната се квалификация. В днешни времена безработицата е много голяма и има добре подготвени специалисти в почти всички области на производството и услугите. Посещението на един такъв курс може да ви гарантира, че подготовката ви ще е безупречна, ще се справите без проблем с конкуренцията и ще запазите работното си място. Ако искате да усъвършенствате компютърните си умения или да добавите към знанията си чужд език можете да кандидатствате за 2 ваучера. Почти на всякъде, където кандидатствате за работа вече се изисква да имате компютърна грамотност и владеенето на друг език, освен българския. Именно затова посещението на такива курсове ще е само във ваш плюс.

az moga povecheКакто вече споменах всички предлагани курсове „Аз мога повече“ са напълно безплатни и са финансирани от спомагателни програми на Европейския съюз. Дава се уникалния шанс на повече работещи хора да се обучават наистина, без да трябва да плащат нещо. Може да се отбележи като още една причина, ако още се колебаете дали да участвате в курсовете предоставени по програмата. Цената им не е за подценяване, затова ако отговаряте на необходимите изисквания трябва да представите своите документи в бюрата (по местоживеене)по труда (задължително) или по месторабота.

Допуска се кандидатстване по оперативна програма „Аз мога повече“ на всички хора, работещи във всички сфери на частния бизнес или самоосигуряващи се личности (лица), които не са кандидатствали или участвали в други подпомагащи програми на ЕС, ако не са държавни кадри и не получават средства от държавния бюджет.

лаптопи Леново

В търсене на добър компютър подходящ за различни дейности няма как да не започнем със серията лаптопи излезли на пазара последната година, Lenovo Ideapad. Един от последните модели от тази серия е истинско произведение на изкуството. B590 е последната разработка на известната компания, която от пръв поглед впечатлява с цената и атрактивния си вид. Друго предимство, е матовият екран, който по подразбиране предлага идеален образ при различни светлинни условия. Матовите екрани, за разлика от гладките отразяват светлината по-слабо, което ги прави подходящи и за работа навън. Освен матов, дисплеят предлага HD качество на картината, за пълно удоволствие от гледане на филми, видео и различни формати с висока резолюция. 15 инчовият екран допълва това удоволствие. Всички нови киноленти ще бъдат истинско реално приключение за закупилите лаптопи от toplaptop.bg примерно.

Първокласни лаптопи Lenovo


Продължаваме нататък с качественият процесор Intel Celeron, двуядрен 1.80GHz и 2MB кеш. Процесорите Intel се славят с качество и е предпочитан от повечето потребители. С годините всички са отсели използваните компоненти за своите компютърни системи и голяма част от тях са се спрели именно на споменатите. Професионалните консултанти на компютърна техника са на същото мнение, така че в случая двуядрения процесор на този бранд е поредното предимство. Кой не иска да притежава страхотно устройство на още по-страхотна реално цена? По принцип лаптопи от серията Lenovo Ideapad се различават по компютърни компоненти, но процесорът е на една и съща марка.

Лаптопи Lenovo Ideapad

lenovo ideapadСледва да обърнем внимание на паметта на модела B590 лаптопи Lenovo Ideapad, която е 4096 с възможност за надграждане до 8192, благодарение на двата допълнителни слота за RAM памет. Хард диска на компютъра е с 500GB, която дава голяма свобода и възможности за запазване на файловете и програмите, които ви трябват. Всеки ваш любим софтуер ще може да бъде инсталиран и със сигурност пак ще имате достатъчно свободно пространство за използване. Преди години подобни параметри при хард дисковете бяха немислими, а сега просто ще притежавате място за всичко, което сте желали да имате. На последно място ще посочим батерията, която според производителите издържа до 6 часа, време, през което спокойно можете да свършите нещо спешно, когато се налага. Освен спешно обърнете внимание и че времето е достатъчно за гледането на три дори дълги филма. Просто ще трябва да го закупите лаптопи Lenovo и да им се насладите.