Хороскоп – 2013

Хороскоп за 2013 г. вещае в личен план и в кариерата много наситени събития, но по стечение на обстоятелствата по годишен хороскоп, ще липсва време постоянно, поради необходимостта да изглеждаш безупречно винаги. Често между костюми и блузи, панталони ще се налага да избираш. Успех с ще носят цветовете охра и златисто, кафяво, червено, черно. Дамите за роклите ще забравят, своя избор с големи чанти ще  допълнят, с високи ботуши и дързък поглед. Не се увличайте за хороскоп за 2013 година в работа все пак прекалено, време намерете за почивка и внимание на приятели и семейство обърнете. Прекалената работа и успехите от тях са ви отдалечили и конфликти назряват там. На вас ще ви се отрази също това добре за . Вгледайте се в здравето си, няма да избяга работата. Ако не спрете – от преумора и изтощение – грешки ще започнете да правите по годишен хороскоп.

За Овена светлият период продължава по хороскоп за 2013 г., който през пролетта на 2011 започна. Това на влиянието на планетата Уран се дължи, на иновациите и оригиналността, която в зодиакалния знак ще остане до 2018 г.  според годишен хороскоп. Дерзай, търси себе си в професията, експериментирай със стила си в личния си живот и модата. С външността си независимост и творчески подход може да демонстрирате. Изчистените дизайнерски линии, малко наивният стил на обличане, ярките наситени цветове и екстравагантната прическа, твои съюзници ще бъдат по хороскоп за 2013 година. За дизайнерите Овни ще бъдат перспективна насока накитите за глава и аксесоарите за коса.

Работата може в Plovdiv24.bg през 2013 г. добри доходи да донесе, но само, ако с искрен ентусиазъм и всеотдайно се работи. Единствено тогава голям успех очаквайте. От Овните извират обикновено доста смели, екстравагантни и грандиозни идеи, а според хороскоп за 2013 г. – годината на Змията ще благоприятства на такива проекти изпълнението, но ако сериозно само и отговорно към работата се отнасяш. Змията не харесва онези, които търсят забавление и от работа кръшкат.

Най-сигурната рецепта, която хороскоп за 2013 година препоръчва, е ясно избраният за действие план, но не с противници и завистници да се борят, а на поставените задачите за изпълнението им, което според годишен хороскоп до аплодисменти и успех ще доведе, и от страна на висшестоящите, и от страна на клиентите.

КилимиКилимите, макар да ги считаме за предимно за домашна вещ, имат и много други предназначения. Съвременното производство на килими позволява да се втъкават произволни изображения, надписи и форми. Цветовете също не са проблем. Всичко това много умело се използва за създаване на килими с фирмени знаци с рекламна цел.

Красиви килими, изработени от качествени материали по проект на клиента, се изработват за различни бизнес цели. Цветовата гама, включените надписи, изображения и емблеми са съобразени с рекламната политика на съответната фирма. Тези килими имат много широко приложение. За фирмени офиси – изработват се специални килими и пътеки, съдържащи фирменото лого и се разполагат по коридорите и помещенията, в които се посрещат клиенти. Имиджа на всяка фирма се допълва чрез подобни малки, но забележими детайли. Колкото повече елементи с логото на фирмата се срещат – в работното облекло на служителите, върху офис принадлежности, календари, килими и т.н, толкова повече авторитет се гради пред бизнес партньорите и клиентите.

Килими за хотели – всеки реномиран хотел си поръчва собствени модели. Дори се създават по няколко модела килими  и пътеки – един за централното фоайе, друг вид за коридорите и стълбите, а за стаите за клиенти се правят по няколко вида, съобразно нивото на лукс. Въпрос на престиж е, доколко са плътни, качествено изработени и скъпи килимите, които украсяват пода на хотела.

Хотелите не са единствените, които имат нужда от фирмени килими. Транспортните средства също се нуждаят от такива – железниците отдавна имат не само килими, но и завеси във влаковете с фирменото лого. В първокласните вагони има специални пътеки не само в купетата, но и в коридорите. В спалните вагони килимите са задължителни, а в най-луксозните влакове, като мистериозният Ориент експрес, по пода се виждат специални персийски килими, също като в луксозните хотели.

За автобусите също се правят специални пътеки, с името на транспортната фирма. Те са значително по-евтини и са доста тънки, за да може да се перат и почистват лесно. Пътеките в автобусите се замърсяват много бързо и трябва да са практични, също като постелките в леки автомобили и таксита, изработени по фирмена заявка.

Не на последно място са различните институции, които винаги имат килими, създадени по поръчка. Банки, университети, библиотеки – всички те искат да наложат своето име и не пропускат нито една възможност, да утвърдят авторитета си.

Дизайнът на килимите, изтъкани по заявка се създава от дизайнерите на съответното килимарско предприятие, съобразно изискванията на клиентите. Те трябва да предоставят изображенията, които желаят да се вмъкнат в килимите, за да може дизайнерите да изработят моделите. Трябва да се определят и цветовите мостри, а също и материалите. Килимите могат да бъдат от естествени или изкуствени материали, а може и да са смесени – това се определя съобразно условията, в които ще се ползват килимите.

Поддръжка на асансьори в частни къщи

Еднофамилните къщи, в които има асансьори се увеличават в последните години. Съоръженията, монтирани в обществените сгради подлежат на задължителен преглед и профилактика на определен период от време. Това не е по желание, а се изисква от контролните органи. По отношение на частните домове – всеки може да си сложи асансьор вкъщи, но това не означава, че трябва да го остави без надзор. Всяка техника рано или късно дава дефекти, затова и частните асансьори подлежат на периодична профилактика
Най-удачния вариант е, фирмата, проектирала и монтирала асансьора, да се заеме с неговата поддръжка. Всички фирми предлагат абонаментна поддръжка на асансьори с индивидуален пакет услуги. Домашните асансьори са много по-малко натоварени от събратята си в големи, обществени сгради или многоетажни жилищни блокове. Въпреки това, два пъти годишно е добре да бъдат прегледани от специалист, за да се предотвратят евентуални аварии.
Много модерни в последните години са панорамните асансьори. Те се монтират предимно на хотели или частни вили, построени сред красива природа. Прозрачният асансьор е много ефектен, разкрива невероятна гледка, но освен регулярна техническа поддръжка има нужда и от почистване. Отвътре е лесно, обаче почистването отвън може да се извърши само от специалисти. При сключване на договор с фирма за поддръжка на асансьори, почистването на асансьора е една от задължителните точки.
В частните сгради кабинките и електронните табла на асансьорите са в значително по-малка степен застрашени от вандалски прояви. Не може да се каже същото за обществените асансьори, където умишленото повреждане е най-честата причина за аварийни ремонти. В един частен дом почти не се случват аварийни ситуации, освен ако спре тока. Проблема със спиране на тока е решен в повечето частни домове със собствен енергиен източник, който се включва аварийно.
Проверката на изправността на асансьорите в частните домове зависи само и единствено от желанието на собствениците им. Ако решат, че нямат нужда от абонамента поддръжка, риска си е техен и отговорността също.