Търсите нов вид почивка? Запишете се за круизи

КруизиНай-честите причини, поради които повечето хора не са предприемали круизи са: „Ще получа морска болест” или „Ще почувствам клаустрофобия на кораба”.
В същото време, непреодолими примамки като реклами, които виждате по телевизията, на семейства, спускащи се по водни пързалки, или на двойки, любуващи се на морето от терасата на кораба, или приятели, които са обикаляли и се прибират у дома от почивка, изглеждат съблазнително.
Ако сте сред тези, които обмислят предприемане на круизи, но все още не сте взели решение, може би тези съвети ще са ви от полза.

Посещавате множество дестинации, разопаковате багаж само веднъж.
На круизи вие наистина разопаковате багаж веднъж, защото „плаващия” хотел ще ви отведе от град на град или от остров на остров. Няма да има нужда да гледате графиците за влак или ферибот, или да влачите куфари по калдъръмени улички. Всяка сутрин ще се събуждате на ново място. Можете да изберете маршрут, който посещава всички градове на вашия списък с желания.

Почивката с круизи лесно се планира.
Тъй като пакетът включва транспорт и настаняване, всичко много лесно може да се планира. Изберете вашия кораб, маршрут и отидете – няма търсене на хотели в определен ценови диапазон, не координирате пътуване между градовете. Избраният туристически агент може да ви помогне и да премахне неудобството от координация на нещата с останалите членове на семейството или приятели от цялата страна, които искат да отидат на почивка заедно с вас, които възникват при по-големи групи, пътуващи заедно. Обикновено получавате и допълнителни отстъпки, включително безплатен билет!

Корабите, извършващи круизи, са плаващи градове.
Ако сте загрижени, че няма да има какво да правите в средата на океана, отпуснете се. Круизните кораби са като плаващи градове с всичко, което може да поискате на борда. Съвременните съдове са оборудвани с Wi-Fi, мобилен сервиз и сателитна телевизия, така че можете да останете във връзка с реалния свят по време на вашата почивка (ако имате желание за това). На борда има магазини, продаващи всичко – тоалетни принадлежности, ако сте забравили да ги опаковате; медицински центрове, които могат да предоставят нужните ви лекарства или консултация с лекар, ако е необходимо; пералня, позволяваща да изперете дрехите си, когато има нужда, така че да не мъкнете много багаж. Разбира се, на круизи има и забавни неща като спортни зали, множество ресторанти, кино зали, спа-центрове, басейни, театри и дискотеки. И в редките спешни случаи винаги има достатъчно спасителни лодки за всички на борда.

Планирате вашата екзотична ваканция.
Винаги сте искали да посетите Азия, но ви е затруднявала езиковата бариера? Искали сте да обиколите Близкия изток, но ви е спирало това, че не сте запознати с техните обичаи? Почивката с круизи е един от най-добрите начини, за да видите най-екзотичните чуждестранни дестинации в този свят по един лесен начин. Корабите спират в големи градове и живописни селца, всички са най-интересни и важни за посещаване в избраната дестинация, така че не ви е нужно да правите проучвания за най-добрите места за посещение в непознатата страна. Винаги може да се включите към група по-опитни туристи, или организирана от кораба обиколка с водачи.