Тото джакпот

Джакпот за милиони напоследък за народа става често стаена надежда и по църквите на Господ тръгна да се моли и да осветява фиша си. Столичани огромни опашки пред тото пунктовете извиват и се налага дори полицейски патрули да охраняват офисите на toto.bg. Разбира се огромната сума на 5/35, на която всеки играч се надява, успява хората да провокира да се редят на опашки. Някои хора играят 5 от 35 години всяка седмица.

Повечето хора си признават, че имат стаена надежда джакпота да ударят на 6 от 42, но не смеят от суеверие гласно да я заявят, оставят я в мислите си с толкова много пари какво ще правят и не се предават, ако не спечелят при проверка на фиш. Вярват в късмета си. Въпреки несполуката – играят отново и се надяват пак и пак. Да си на крачка от милионите на 6/42 не е лесно и не се правят тайни разчети как парите ще се похарчат, ако  5 от 35 уцелят.

Сигурно много хора се вълнуват кои ли са спечелили след проверка на тото фиш високите джакпоти и не са си взели печалбата, какво е станало с парите после… 50% от парите остават за Министерството на спорта и трябва да се оползотворят до края на финансовата година. Остатъкът от toto.bg ще бъде разделен на 3 части и раздаден. Едно е ясно – само един печели при игра на тото с държавата, и не е обикновеният човек. Според закона – всяка игра е такава, в която има залог. Изключения правят пейнтбол, хвърляне на стрели, развлекателни игрални съоръжения, минифутбол, билярд, табла, тенис на маса, бридж, боулинг, викторини и други състезания – за участниците с награден фонд.

Хазартните игри са томболи, тото, лотарии, числови лотарийни игри, игрални автомати, лото, игри в казино на игрални маси, други подобни съоръжения спортни състезания със залагания върху резултати. След въвеждането на данък и за тях – от тото при печалба от 1000 лв. – трябва да бъдат внесени в хазната 100 лв. Промяната с облагане и физическите лица ще засегне с печалба от борсата. С въвеждането  на данък 10% всички дупки щели да се затворят, които са оставени от плоския данък, а също и от игра на тото към печалбите.