Прелестите на Велико Търново

Един от най-красивите и приветливи Български градове в Северна България носи името Велико Търново. Старопрестолната ни столица се гордее с богата история и култура, които са високо оценени от всички гости на държавата.

Сред прелестите на Велико Търново са, многобройните архитектурни и природни забележителности, радващи окото на всички туристи имащи интерес към северната част на родината ни. Крепостта „Царевец” и „Художествената галерия” са едни от най-впечатляващите места в града.

Разбира се, към най-големите стойности на това кътче от родината ни, прибавяме уникалните църкви и паметници имащи пряко значение за нашата национална и културна идентичност. Всеки, който поне веднъж е посетил предбалканския град знае за многобройните му достойнства.

В днешни дни Велико Търново привлича все повече посетители идващи буквално от цялата страна и дори от чужбина. Поради тази причина в града бяха отворени множество хотели и частни домове за всеки, който иска да подиша чистия въздух на Стара планина и да вкуси от бита на болярите.

Вие може да наемете квартири във Велико Търново на най-достъпни цени, като със сигурност ще запомните престоя си с вкусната българска кухня, автентичното обзавеждане, доброто отношение на хората и много други ключови фактори.

Най-светлите личности в славната българска история свързани с града са царете Асен и Петър, Патриарх Евтимий, Цар Иван Александър, Петко Славейков, Стефан Стамболов и много други. Ако се отбиете на разходка в тази част на България ще имате възможност да видите паметници на част от изброените личности.

Друга невероятна гледка представляват религиозните постройки като катедралата „Рождество Пресветая Богородица” и храмът „Свети четиридесет мъченици”. В случай, че желаете да видите цялата златото на българската култура то разгледайте актуалните предложения за наеми във Велико Търново и няма да останете разочаровани.

Можем да пишем още много неща за старопрестолната столица на България, но смятаме, че и това е достатъчно за да отделите от времето си и да я посетите при първа възможност. Желаем ви приятно изкарване и всичко най-добро.

 http://rento.bg/