Ползи от промоция в Facebook

Ползите от промоция във Фейсбук се разделят на три групи:

  1. Имидж - познаваемостта на бранда засягат и лансирането на негови продукти, онлайн репутацията Ви.
  2. Стратегически - общност събираш чрез подобни промоции във Фейсбук, като част от социалната стратегията на бранда, и да активизираш общността – от теб зависи, а не само от твоя бранд да се интересуват през промоцията и Mail-и.
  3. Финансови - на база успешни промоции хората купуват. Фейсбук неминуемо клиенти ще доведе, защото в социалните мрежи хората в общности се групират на база интереси. Ако част от интересите им е Ваш бранд, услуга или продукт – тесен таргет имате, който трябва непременно да привлечете.

Разходите – ако всички неща съберем за промоцията във Фейсбук, ще  имаш следните разходи:

  • За консултация, относно концепция и възможности за вирусен ефект. – За разработка на приложението.
  • За цифров сертификат и хостинг абонамент.
  • За Фейсбук ads.
  • За последваща консултация за комуникацията с потребителите по време на промоцията.

Фейсбук промоциите задължителна част станаха и постоянна, от маркетинг кампаниите на малкия бизнес у нас, среден и голям. Те са мощен инструмент, който може от дългосрочна стратегия да е част, за бранда с много ползи  и Mail-и. Все пак, добре премерено трябва да е всичко!

Колко ли пари работодателите губят от факта, че 1,5 милиона българи по цял ден се ровят в интернет и Фейсбук, слушат музика, пишат писма по Mail-и?! Колкото и да има ползи в социални мрежи участието, и много вреди има вероятно. Ето на едно момче мнението, софтуерните продукти и интернет за което са професия и отказва усилено профил във Фейсбук да си направи:

„Не е за отричане и никой не отрича, вероятно, че Фейсбук e с голямо влиянието и от пределните на Интернет и Mail BG излиза. Но е и  страшничко, как през 3 компании минават всичките ни разговори – мобилните оператори. Стряскащ е фактът, че с огромната си власт гигант като Google интернет може да манипулира. Страшно е как Фейсбук, Twitter и други целия ни живот съхраняват. Защото чрез Фейсбук може в живота на хора да влезеш, които не си срещнал никога.