Как да се сдобием с евтини самолетни билети?

При резервацията на самолетни билети, за да се възползвате от евтината тарифа, трябва  да сте изхождали от ограничението – не повече от 1 месец между отиване и връщане и не по-малко от 3 дни. Такива са на повечето авиокомпании на по-евтините тарифи правилата, съответстващи на евтини самолетни билети. Трябва да се съобрази и с още по-големи ограничения.

Невъзможно е да бъдат изгубени електронните самолетни билети – става по-удобно пътуването, с по-голяма надеждност, гъвкавост а продажбата 30 минути преди затварянето на полета приключва. В случай на внасяне на изменения по билета не е необходимо той да се представя, дори и изменения да се правят 30 минути преди затваряне на полета – няма нужда на опашка да чакате, няма нужда и такса да се заплаща.

Възможно е също и оформяне на резервации на групови самолетни билети, както и за деца. Много е удобно, защото всички данни за полета се съдържат там. А при полет зад граница или с визов режим някоя страна, електроните самолетни билети могат да послужат при  преминаване през паспортен контрол за доказателство, че вече имате за връщане билет или че по-нататък продължавате.

При нарушаване за излитане на графика, или на кацане и обслужване на летищата, преимущество имат от редовните линии самолетни билети. За хората, които своето време ценят,  определено най-добрия избор не са тези бюджетни компании.  Но има обаче и няколко прости правила, които позволяват цената на самолетните билети да намалите по редовните линии.

Първо – на специалните предложения обърнете внимание, които авиокомпаниите правят. Билетите могат 2-3 пъти по-малко да струват по тези предложения, отколкото редовните. Но недостатък е, че за определено време действат. Но с интернет можете за появата на подобни предложения да следите.

Второ – предварително пътуванията си планирайте, колкото може по-рано. На всеки полет има ограничено количество евтини самолетни билети, сравними с бюджетните. Именно тези билети за рекламни цели използват авиокомпаниите, когато заявяват „билети до… дестинация от… цена” и някаква крайно ниска посочват и особено привлекателна цена. Винаги шанса ще имате евтини самолетни билети да купите, ако достатъчно рано ги потърсите.

Трето – през „мъртвите сезони“ се предлагат евтини самолетни билети, когато масово на почивка не пътуват хората: ако не е важно   на Нова година да летите, през летните месеци или по празниците, изберете такъв сезон за пътуване именно.