Гърне с пожелания вместо картички за Коледа и Нова година

Вместо за Коледа и НГ да подарявате традиционните картички с пожелания за Коледа, можете да купите гърненце с коледни пожелания, като допълнение на всеки подарък за приятел, приятелка, или гадже, при това с оригинални пожелания за Нова година, или забавни и шеговити. За коледните празници българските магазини предлагат на клиентите керамични сервизи, уникални авторски икони, богато украсени стенни часовници, магнитчета, играчки за елхата. Оказва се, че много българи подкрепят инициативата за купуване на подаръци и картички от българските стоки с оригинални новогодишни пожелания. Независимо какви са подаръците – скъпи или по-евтини, най-важното е, с любов подбрани да бъдат и с оригинални новогодишни пожелания.

Често се чудим коя картичка да изберем и какви коледни пожелания за гадже да напишем, защото са невероятно интересни всички и много красиви, а други – забавни. Голямо е разнообразието от коледни картички по празниците и ни е трудно да решим на кого какво да купим и какви пожелания за Нова година да напишем за приятел. Търсят се идеалните думи винаги, за да се изразим чувствата си, но при някой хора не се получава. Ами как да се получи. Като достатъчно художествена литература не са чели и речникът им е беден, а въображението липсва, умряло е по пътя на лентяйстването в училище и по баровете.

За да се получат стойностни коледни пожелания, трябва да се постарае човек все пак. Най-хубавите картички и пожелания за Коледа са онези, които са поднесени с обич и внимание. И най-красивите от тях са не онези, купени от магазина, а апликираните и ръчно нарисуваните. За майките със сигурност това дори и непохватно направените поздравителни картички за Коледа от техните деца, дори и с накриво написани пожелания за Нова година. А трите прости думички са най-милите послания, от децата ни изричани – „Остани с мен!”.

Да изпратите картички с новогодишни пожелания на роднини, приятел или приятелка, на гаджето – внимание и уважение означава да им засвидетелствате. В нашия интернет все повече хора предпочитат електронна картичка с коледни пожелания, да изпратят –бързо, лесно, атрактивно, без пари… Обаче тя ще бъде отворена също толкова бързо, прочетена по диагонала, затворена набързо или изтрита без задръжки,  много скоро забравена… Къде е личното отношение за коледни пожелания?