БДЖ

За да не изчезват от композициите вагони непрекъснато, трябват за планови ремонти пари – вагоните на БДЖ се поддържат в депата, като се преглеждат на всеки 3 месеца спирачки и системи, а за ремонт влизат на четири години – БДЖ за такива ремонти има пари поне на хартия, но стават все по-малко движещите се вагони, Razpisanie.bdz.bg се стреми да е коректен партньор на гражданите, а заводите твърдят, че при тях за поправка идват все по-малко за реновиране.

Халетата на вагоноремонтният завод в град Септември са пълни, ремонтна дейност кипи навсякъде и се ремонтират вагони за Косово,  Полша, за български компании, но не и за БДЖ, които са имали поръчка за 20 рециклирани вагона – взети са 5, 7 наполовина готови стоят, а още не са започвани 8, защото по средата на договора е отказало БДЖ поръчката, поради липса на пари. Все повече вагони  чакат в депата за ремонт и все по-малко се ремонтират, но за сметка на това се разреждат ревизиите а не се променя БДЖ разписание заради тези проблеми.

Основна причина, поради която паркът е в лошото състояние, е все един и същ вечен проблем: липсата на планиране в БДЖ – успя около 1000 от вагоните си да загуби и около 70 вагона не достигат към момента за нормалното съществуване на БДЖ. От компанията казват, че със 711 вагона разполагат в активите си, обаче около 340 използват при разписание на влаковете.

При локомотивите не е по-различно. Компанията разполага с 8 музейни експоната, 278 локомотива и мотриси, но едва 115 са по релсите. Поддържат се само за безопасността важните системи – спирачните, обърнали са гръб на системите за осветлението, водата, тоалетните, пердета няма, Razpisanie.bdz.bg само добре работи.

Заводът на Х. Крум за ремонта на 12 вагона печели поръчка, но не пристигат 4 от тях. Вагоните окомплектовани трябва да са, а в тях – повредените части. Те идват там разграбени обаче, за което далеч не са виновни набезите на крадците само. Най-доброто решение за БДЖ  би било подмяна на парка да започне с резервите, с помощта от европейските фондове. В противен случай ще трябва на руските мотриси да разчита БДЖ разписание, които са  произведени преди 40 години и продължават из Северозападна България да се движат все още.

Visit www.dealectronic.com to find out more regarding dell inspiron