Защо да изберете програмата „Аз мога повече“?

аз мога повечеПрограмата Аз мога повече е основно предназначена за абсолютно безплатно обучение на заети, работещи хора, които имат нужното желание и възможност да се обучават професионално за получаване на нова специалност или за повишаване нивото на старата. Освен това са включени и курсове за обучение по чужди езици, както и компютърни. Има много причини да се кандидатирате и да участвате по програмата. Не ви харесва старата професия и искате да се преквалифицирате? Няма нищо по-лесно реално от това, избирате си специалност, която ви допада повече и си подавате документите за кандидатстване в най-близкото до вас бюро ситуирано по труда. Оттам, след като разбира се ви одобрят ще получите ваучер с определена сума, като ви дава правото и да си изберете фирма, която да ви проведе курсовете. То този начин можете естествено да учите при най-добрите, които са се доказали пред другите със своя опит и положителни резултати.

Причини за кандидатстване по ОП Аз мога повече:

Друга причина да решите да кандидатствате и да се искате да се включите и обучавате по програмата именувана „Аз мога повече“ е да повишите професионалната се квалификация. В днешни времена безработицата е много голяма и има добре подготвени специалисти в почти всички области на производството и услугите. Посещението на един такъв курс може да ви гарантира, че подготовката ви ще е безупречна, ще се справите без проблем с конкуренцията и ще запазите работното си място. Ако искате да усъвършенствате компютърните си умения или да добавите към знанията си чужд език можете да кандидатствате за 2 ваучера. Почти на всякъде, където кандидатствате за работа вече се изисква да имате компютърна грамотност и владеенето на друг език, освен българския. Именно затова посещението на такива курсове ще е само във ваш плюс.

az moga povecheКакто вече споменах всички предлагани курсове „Аз мога повече“ са напълно безплатни и са финансирани от спомагателни програми на Европейския съюз. Дава се уникалния шанс на повече работещи хора да се обучават наистина, без да трябва да плащат нещо. Може да се отбележи като още една причина, ако още се колебаете дали да участвате в курсовете предоставени по програмата. Цената им не е за подценяване, затова ако отговаряте на необходимите изисквания трябва да представите своите документи в бюрата (по местоживеене)по труда (задължително) или по месторабота.

Допуска се кандидатстване по оперативна програма „Аз мога повече“ на всички хора, работещи във всички сфери на частния бизнес или самоосигуряващи се личности (лица), които не са кандидатствали или участвали в други подпомагащи програми на ЕС, ако не са държавни кадри и не получават средства от държавния бюджет.